sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Sunnuntai-inspiraatio & Song of the day - 02

Hetkinen on vierähtänyt kun viimeksi nautin sunnuntaista näin. Ystävät, sauna, avanto ja ruoka on nätti kombo. Suosittelen.


Rauhaniemen kansankylpylä. Nättiä!


Sohvan uumenista näin rennolla fiiliksellä on kovin hankalaa vastata Song of the day 2 - Your least favorite song. Tänään kaikki on hienosti, aurinko paistoi, elämä rulla näyttää kovinkin pitkältä ja punaiselta. Mutta haaste on haaste. Vaikka sen itse itseni haastoinkin, stupid or something? Improvisoin haastetta, ja valitsen kappaleen, josta en erityisemmin pidä, kuitenkaan en ko. kappaletta voi lukita täysin least favorite -termin alle sillä pubin ilmapiiri muutaman magnersin nosteessa nostaa kappaleen tasoa tykättäväksi, jopa mukana laulettavaksi.  Mutta noin yleensä viihdytään vaan eri ympyröissä kappaleen kanssa. Ehkä joskus tulevaisuudessa olemme vielä ystäviä...? Näin tällä kertaa.


U2 - Vertigo

lauantai 29. tammikuuta 2011

Song of the day - 01

RamdoM, BlueForMood, Night, Smooth Criminal, JustNyt ja ANGSTsport. Sanoja yhdistää yksi yhteinen tekijä: musiikki. Kaikki edellä mainitut ovat spottini musiikkilistoja. Wiki-vastaus: 
"Musiikki  on ihmisen kulttuurille ominainen ääneen perustuva taiteen ja viestinnän muoto. 
Musiikki rakentuu kahdesta peruselementistä, äänestä  ja rytmistä. Näiden ohella musiikillisessa taideteoksessa tärkeimmin vaikuttavat dynamiikka ja rakenne. 

Musiikki, kuten muutkin taiteen lajit, pyrkii luomaan kohteessaan mielihyvää ja välittämään ajatuksia ja tunteita. Musiikin sanoman tulkitseminen on yleensä hyvin yksilöllistä..."
En pidä itseäni millään tapaa musiikin harrastajana mutta suurkuluttajana kuitenkin. Ottamatta kantaa levymääriin tai muuten kuluttaja-käsitteeseen, päivittäinen musiikkiannos on terapiaa parhaimmillaan. Siksi ja juuri tästä syystä kokoan oman musiikkimaailmani tänne. Tervetuloa henkinen hyvinvointi, pois menköön katkeruus, tervetuloa parempi mieli, pois menköön kurjuus, tervetuloa muistot! Olen aikasemminkin kirjoittanut musiikin parantavasta voimasta ja tehnyt listan ajan henkeen, joka silloin oli äärimmäisen ahdistava.


Song of the day 01-30:
day 01 - your favorite song/day 02 - your least favorite song (I'll improvise this a bit: a song that is a vital part of some very good album but you always tend to skip the song for some reason)/day 03 - a song that makes you happy/day 04 - a song that makes you sad/day 05 - a song that reminds you of someone/day 06 - a song that reminds of you of somewhere/day 07 - a song that reminds you of a certain event/day 08 - a song that you know all the words to/day 09 - a song that you would like to listen.. now. /day 10 - a song that is ment to listen in a fast moving car/day 11 - a best movie/TV title song/day 12 - a song that fits perfectly for../day 13 - a song that has munaa/day 14 - a song that no one would expect you to love/day 15 - a song that describes you/day 16 - a song that you used to love but now hate/day 17 - a song that you woud like to send somebody as a letter/day 18 - a song that makes you miss your dearest who are too far to spend two hours lying in a carpet, talking bullshit. /day 19 - a song from your favorite album/day 20 - a song that you listen to when you’re angry/day 21 - a song that you listen in the morning/day 22 - a song that you listen to when you’re melancholic/day 23 - a song that you want to play at your wedding/day 24 - a song that is bigger than life/day 25 - a song that makes you laugh/day 26 - a song that you love to listen when running/day 27 - a song that is a musical masterpiece/day 28 - a song that you listen when you want to connect yourself/day 29 - a song from your childhood/day 30 - your favorite song at this time last year. 


01. My favorite song
-Haastava valinta näin alkuun, joskin lopulta aika selvä. Kappaleen olen ensi kerran kuullut 2000-luvun alussa.Tarinamme alussa oli samantien tähtiä ja ukkosta. Puhki kulutettu cd olisi vielä lievä kuvaus, kuinka paljon tätä on kuunneltu. Repeatille kiitos. (Pitkän arpomisen jälkeen, valitsen vanhemman, dramaattisen version, laulajalle ei niin väliä, mutta kun tuo Tuomas Holopainen on vaan niin... :D 


Nightwish: Ever Dream. "Would you do it with me. Heal the scars and change the stars."

tiistai 25. tammikuuta 2011

Päivän soundit uudistusten tahdissa.

Blogin ulkoasu on muuntautunut versioon 1.11.
Olen pitänyt vapaapäivän. 
Olen ikävöinyt.
Olen kuunnellut musiikkia.
Olen haaveillut taiteesta.
Olen lukenut tuhottaman paljon erilaisia elämän ja tyylien blogeja. Olen hurahtanut.
Shoppailin naurettavan edulliset kesänodotus kengät. Niin NAM mustaa, rockrock, terassit täältä tullaan. 
(Nelly.comista)
Päivän soundit ovat:
- Leena Ihmemaassa_Huimaat mua
-Paolo Nutini_Jenny don't be hasty
-Midlake_Roscoe
-Belle & Sebastian_I want the world to stop
-Deftones_Sextape
-I Blame Coco f. Robyn_Caesar


Haen inspiraatiota. Vapaa päivän ihanuus löytyy rauhoittumisesta, musiikista, maailman ihmettelystä. Kyseenalaistan maailmaani. Viihdyn ympäristössä jossa olen. En vain viihdy itsessäni. Tämän pohdinnan saattelemana teevesi kiehumaan ja suihkuun.


"Oon kyntänyt takkini, muuttunut kummaksi. Vierasta käytöstä mullekin jo on. Pitäskö pyytää lääkäriä tutkimaan päätä tätä, vaihtamaan kutiavan sydämen toiseen..." 

torstai 20. tammikuuta 2011

Tree of life.

Kamppailu elämän ja kuoleman rajalla jatkuu (huomio: tehköön selväksi ettei kyseessä ole konkreettinen fyysinen taistelu). Ristiriitojen täyttämä päivä. Tammikuu jo melkein ohimenneenä, olen sekä huomannut että huomaamattani ihastunut viikottain uusiin asioihin. Olen vieläkin pakoillut välttämättömiä arkisia asioita, elän kuin unessa. Elän haaveessa, että huomenna on päivä uusi. Koko syksyn opettelin elämään päivä kerrallaan, nyt jo alan lipua haaveiluun ja unelmiin. Kaiken ikävän onneksi huomaan osaavani taas haaveilla ja suunnitelma. Siltikin elän kuplassa, jossa laskun avaaminen masentaa (niin, kukapa laskuista tykkäisi?) ja postilaatikon avaaminen tuntuu tyhjänpäiväiseltä. Meidän postilaatikko on talon ulkoseinässä, ei siis kätevästi "pullamössö"-sukupolven tottuman tapaan ulko-ovessa niin kuin useimmissa (?) kerrostaloissa. Ensiksi haluan kiittää kaikista joulukorteista! Itsetehdyt kortit ilahduttavat aina. En ole katsonut tarpeelliseksi vierailla metallisella laatikolla reiluun kuukauteen. Jonkin sortin ennätys. Maassa, jossa puu-, metsä- ja paperiteollisuus on kova juttu, uskaltauduin kuitenkin marisemaan, miksei postiluukkuja kokonaisuudessaan voisi jo siirtää tekniikan sisään. Niin joojoo. Ristiriita, ja nostalgia alkaa rimpuilla ja pitää ääntä. "Miksi on oltava aina saatavilla?" Maailman ihanin ajatus on hidastaa tätä maailmaa, ja mikäs sen parempi tapa olisi kuin pitää läppäreiden ja kännyköiden mm-kisat ja viskata urakalla tekniikkaa järvenpohjaan. Ostaa hevonen ja paaleittain heinää. 

Elämä, jonka toivoin toteutuvan on matkalla oikeaan suuntaan. Persoona on syntymässä. Kuitenkin edelleen ikävöin. Harmistun. Vihainen siitä hinnasta, minkä jouduin tästä elämän matkasta maksamaan. Katkeroidun. Taas. 

Tree of life. (palaan myöhemmin tarinaan)
Oma puu, oma mekko, uudet kengät, uudet korut ovat tulevaisuuden unelmia. Ne toteutukoon omalla ajalla. Siihen asti tyydyn vaan jännittämään. 

tiistai 18. tammikuuta 2011

Olen lukenut ja oppinut.

Kiitos kaikille mielenkiintoisille blogeille. Olen lukenut kaikkea luomu-eko-rock-matkakertomuksia-elämää@hki-muoti-valokuva ja vaikean elämän väliltä. Ei ole olemassa sellaista käsitettä kuin oikea blogi tai minkälaisiin raameihin blogin pitäisi mahtua. Viikonloppuna luin artikkelin eräästä "julkkisbloggaajasta". Hän kirjoittaa nokkelasti, pidän siitä. Mutta aistin hieman ahdistusta hänen haastattelussaan tuomasta mielipiteestä, että blogin pitäisi olla kepeä, ja tuoda hyvää fiilistä. Ensinnäkin provosoidun tarkoituksellisesti. Toiseksi kepeä ja hyvää fiilis eivät aina täydennä toisiaan. Hyvän fiiliksen blogi saa ja pitää olla ahdistava mutta ennen kaikkea rehellinen. En tiedä, kuinka kauan itse kirjoitan. En tiedä kuinka kauan aikaa kuluu, että elämäni on taas täysipainoisen kepeää. En tiedä, kuinka kauan menee ennen kuin parannun. Mutta olkaa varmoja siitä, että torni pysyy pystyssä välillä huojuten ja näyttäen Pisalta, tästäkin huolimatta rakastan huojuvaa torniani, ja siksi aion tulevaisuudessakin viljellä mustimmista mustinta huumoria. Olen rehellinen, en tiedä kiinnostaako se ketään. Silti pienen pieni toivo on, että joku, yksikin riittää, tuntisi, että on aivan normaalia olla oma itsensä. 

Jatkan ahdistavaa, masentavaa, hermoja koettelevaa, tylsää arkeani tällä tekstillä. Itkin illalla, pitkästä aikaa. Itkin sitä, että olin hetkellisesti kemiaalisten vaikutusten myötä unohtanut kuinka itketään ja surraan. Syön siis masennuslääkkeitä. Ne on itseasiassa aika kivoja. Sellaisia valkoisia pieniä nappuloita, joista sivu- joku voisi luonnehtia niitä myös haittavaikuksiksi...hmm. Kuinka suurta riemua nämä haittavaikutukset ovatkaan iltoihimme tuoneet. Toki henkilökohtainen minitragedia lääkkeen haittoihin sisältyy. Ristiriitaisin tuntein parannan itseäni. Toisaalta elämän on jatkuttava. Toisaalta pidän kiinni menneisyydestä niin lujasti kuin vain kykenen. Kerron puolen vuoden kuluttua, miten menneisyys ja tulevaisuus voivat olla nätisti käsikädessä sekä mitä vierotusoireita näillä pienillä valkoisilla on. Olen jo kehitellyt pienensuuren riippuvuussuhteen. Olen sen vuoksi entistä höpsömpi, ainakin kotioloissa. Se on kivaa. Huomaankin, että kirjoituksesta tuli kepeä, kaikesta  huolimatta. Kevennetään vielä siiderin verran... Voihan, jääkaapista löytyikin vain avattu kuohari ja vajaa valkkaritonkka. Täytyy kiirehtiä kauppaan ostamaan kuivaa omenaa. 

Niin. Oikeasti. On yllättävän kivaa nauraa, vaikka ikävä rummuttaen tahdittaa sydämen lyöntejä. Pohjimmiltani olen kuitenkin musta. Suunnittelen lisää mustaa: kuontalo kaipaa mustaa väriä, käteni kaipaa lisää hakattua mustaa, kotimme tarvitsee mustaa... mustat unet, nähdään taas yöllä.  

Hei ja moi! Lähden tyttöjen kanssa mustille kahveille. Illalla otan miehen kainoloon ja hupsutellaan niin, että naapurin kissakin sen kuulee! Kepeetä, kuul! Kepeä musta kuittaa.

lauantai 8. tammikuuta 2011

Sumua ja savua vaan.

Ikävä.
Päivittäinen.

Kuin.
Savua.
Täynnä.
Tää.
Maailma.
Ois.

Päivittäinen ikävä tää - helvetin raskas taakka kantaa.
©HM
Ikävöin.
Kovaa.
Sattuu.
Taas...