torstai 1. joulukuuta 2011

Viesti aalloilla.

Sinut aaltoihin armotta viskattiin toive matkassasi,

lokit riekkuivat ylläsi, sää oli armoton, olit särkymätön.

Jäit jäihin. Pakkanen sinut yllätti, hidasti.

Jäljen jäähän jätit, aukon viestin matkaan.

Viesti tärkein -Pelasta, pyydän.- joen uomassa

hakijaansa odottaa.

Et ajoissa, et myöhässä.

Et koskaan odotettu, silti toivottu.

Kun joskus pullopostin löytäisin!

 

©Luna K. Lahti

Runotorstai 227.haaste

7 kommenttia:

 1. Tämä on kaunis runo ja blogin tausta lintuineen muokkaa sanottua. Mutta viimeinen lause vääntelee mielessäni. "Kun joskus pullopostin löytäisin!" Se ei tunnu sopivan kuvaan mukaan. Anteeksi tämä nillitys.

  VastaaPoista
 2. Kommentit/kritiikit ovat enemmän kuin tervetulleita. Viimeisen virkkeen oli tarkoitus olla epäsopiva alkuun luotuun tunnelmaan. En osaa sanoa miksi. Olen kai jollain tavalla epäsovinnainen muutenkin. Kiva kun tulit lukemaan! Pidin muuten sinun Vieraastasi. Puhutteli mua.

  VastaaPoista
 3. Loppu tosiaan ehkä särähtää ja selittää liikaa, toisaalta se keventää runoa, joka muuten voisi olla jo liian hyytävän mahtipontinen. Yhtäkaikki, minä pidän tästä, tunnelma on vahva!

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen runo. Jätä viimeinen rivi pois.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista, arvostan! Viimeinen rivi ei tosiaan suuresta suosiosta nauti. Ei se mitään. Kehityn. Toisaalta pysyn kannassani, että runo on näköiseni. Vaikka myönnän, että nautin ilmaisussa pienistä tähdellisistä mysteereistä, joten ehkä, minun mukaani, kevennyksiä ei runoissani enää nähdä..? Saas kattoo.

  VastaaPoista
 6. Itselleni käänteinen sanajärjestys on outo. Se jäykistää ja vieraannuttaa minut lukijana tekstistä. Esim.-Aaltoihin sinut armotta viskattiin/ toive matkassasi...jne.Sanojen asettelullakin on merkitys. Esim. - jäit jäihin- kohta olisi vieläkin tehokkaampi jos se olisi omalla rivillään...

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoinen kanta sinulla. Avaisitko, mitä tarkoitat lauseella "..jäykistää ja vieraannutta minut lukijana..". Mietin pitkään sanojen paikkavalintaa (kyllä, seison säkeitteni takana) ja minun korvaani käänteinen sanajärjestys saa pontevan ilmaisun tekeleelleni. Toisaalta olen jo sokea, ehkä kuuro myös, arvioimaan omaa kirjoitusta. Ihanaa kun saa palautetta! Kiitos.

  VastaaPoista